helder_blauw
helder_blauw
kleuren

Associaties
Blauw is een koele, rustige en neutrale kleur. Deze kleur geniet de nodige autoriteit, voornamelijk in de donkere tinten.
Helder blauw is de meest analytische kleur, die verwijst naar trouw, verantwoordelijkheid en veiligheid. Het blauw van de zee en de lucht opent onze kijk met een zeer breed vizier op alle mogelijkheden en staat om die reden voor een universele vrijheid en openheid.
De afstand die deze kleur symboliseert, is wel het meest opvallend weergegeven door de adel, die verheven is boven het gewone volk, want zij hebben blauw bloed. Associaties met koud, afstandelijk, ijzigheid, eenzaamheid zijn dan ook nooit veraf, maar ze wijzen op plichtsbewustzijn, wijsheid, waarheid en schoonheid.


Toepassingen
Blauw is intelligent, analytisch, wekt vertrouwen en behoudt rust. Kortom, de kleur is toepasbaar in een brede waaier van sectoren. De meest duidelijke vind je wel in de financiële en dienstverlenende sector. De B-to-B wereld heeft immers een grote nood aan bekwaamheid en betrouwbaarheid.Ook de wereld van technologie, informatica en communicatie kiest vaak voor deze kleur.
De kleur is door de populariteit dan wel geen uitschieter, maar zorgt wel voor het nodige vertrouwen.
De donkere tinten, ideaal voor uniformen voor gezagsdragers, stralen een zekere autoriteit en kennis uit, maar behouden een zekere afstand. De lichtere kleuren die naar het water en de zee verwijzen, hebben dan weer meer connectie met rust, eerlijkheid en hoop.


In de marketing is blauw de meest voorkomende kleur. Drukkers hebben bepaalde tinten zelfs apart op stock. De meest populaire drukinkt voor logo’s is dan ook PMS 072, een donkere tint blauw, die zekerheid en vertrouwen uitstraalt.

Phobos & Actor • Grotesteenweg 3a • 2440 Geel • info@phobosenactor.bewww.phobosenactor.be • webdesign Barbara Decraene